Руският бизнесмен и собственик на частната военна компания Вагнер Евгений Пригожин

...
Руският бизнесмен и собственик на частната военна компания Вагнер Евгений Пригожин
Коментари Харесай

Пригожин вербува хиляди затворници за Вагнер

Руският бизнесмен и притежател на частната военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин вербува хиляди пандизчии за войната против Украйна, съобщи " Гордон ".

В сряда екипът на Алексей Навални разгласява видео в канала си в " Телеграм ", в което се твърди, че Пригожин, прочут също и като " готвачът на Путин ", персонално набира пандизчии от една от колониите на Република Марий Ел за войната с Украйна.

For the first time, a video emerges of a recruitment talk for Wagner by Prigozhin in a Russian prison camp. Absolutely bonkers. “Nobody goes back behind bars. If you serve six months, you are free. If you arrive in Ukraine and decide it’s not for you, we execute you. ”
— Yaroslav Trofimov (@yarotrof)

На клипа се вижда по какъв начин мъж, който наподобява на Пригожин, стои пред редица мъже в затворнически униформи, и обяснява условията за изпращането на война. Осъдените, които се съгласят да вземат участие във военни дейности, ще останат на фронта шест месеца; в случай че подобен наемник е на възраст под 22 години, тогава е належащо писменото единодушие на роднини; по време на службата са неразрешени грабежите, потреблението на алкохол и опиатите, " половите контакти "  с локалното население, както и " отстъплението и предаването ". Дезертирането се санкционира със застрелване на място.

За тези пандизчии, които останат живи след шест месеца, вербовчикът дава обещание опрощение или, при предпочитание, продължение на военната работа. Според някои отчети към двеста наказани са се съгласили на предлагането да отидат на война в подмяна на опрощение, предава съветската версия на " Свободна Европа ".

По-рано в медиите неведнъж се появи информация за набирането на съветски пандизчии за присъединяване във военните дейности на територията на Украйна, както и за това, че Евгений Пригожин персонално взе участие в издирването на наемници. По-специално се оповестява за визитите му в три колонии в региона на Иваново, където той съумял да вербува 650 души, както и в две колонии в Ростовска област, след което към хиляда наемници се включили към " Вагнер ". Твърди се, че Пригожин споделил на пандизчиите, че по време на военните дейности могат да вършат с украинците " каквото си изискат и няма да получат нищо за това ".

Бизнесменът разяснява видео на Навални на страницата на личната си компания Concord. 

" Тези, които не желаят в ЧВК да се бият затворници, които приказват на тази тематика, които не желаят да вършат нищо и по принцип не харесват тази тематика - пращайте децата си на фронта. Или ЧВК дружно със затворници, или вашите деца - сами решавайте ", се споделя в обявата.

Пригожин сподели още, че в случай че самият той бил пандизчия, би " мечтал да се причисли към приятелския екип "  на " ЧВК Вагнер ", " с цел да може освен да изкупи дълга към Родината, само че и да го изплати с възмездие. "

Новината за решението на Пригожин да наеме пандизчии бе коментирана и от активистката и ръководителка на фонда " Рус Ситинг " Олга Романова.

" Вземат, който намерят, само че предпочитат убийците и тези, които са се занимавали с грабежи. Те също по този начин одобряват тези, които са влезнали в пандиза за причиняване на тежка телесна щета. Станаха братя и с хора, които са били наказани за обезчестяване, само че те са в обособен отряд ".

Романова показва, че в съветските редици се е включил " фанатик ", който  " има канибализъм в портфолиото си ". Според нея " Вагнер " е подела акция за набиране на " пушечно месо " и към този момент минава " втори и трети път " през пандизите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР